Monday, November 7, 2011

Laa Tahzan ~ Jangan Bersedih :)Buku ini merupakan hasil kajian yang sungguh2 dari penulis, yang cuba menyelesaikan berbagai msalah dalam kehidupan manusa. Permasalahan yang timbul akibat keraguan, kegelisahan, dukacita, penderitaan, kesedihan, keputusannya, hilang harapan, kecewaan, sakit dan berbagai lagi.

buku ini di ahrapkan dapat memberikan penyelesaian terhadap segala permasalahan tersebut, melalui tuntutan cahaya wahyu, ptunjuk ajaran Nabi, dan panggilan fitrah kemanusiaan, serta melalui berbagai saranan yang kreatif dan etika yang mengkagumkan. Di dalam buku ini juga terdapat berbagai nukilan sejarah para sahabat terbaik dan tabi'in terpilih. Juga ada beberapa potongan bait puisi para penyair terkemuka, nasihat daripada para doktor, pesanan para ahli hikmah dan tuntutan para ulama.

Di antara lembaran2 halaman buku ini terdapat pula beberapa hasil karya ilmiah dari Timur dan barat, terdahulu dan masa kini. Semuanya di rangkum dari berbagai sumber media maklumat, berupa tulisan yang terdahulu, majalah, makalah dan beberapa media lainnya.


Buku ini merupakan kumpulan bebagi topik yang di susun dan telah di saring serta di ringkas. Ringkasnya, buku ini akan mengatakan kepada anda: " BERGEMBIRALAH TENANGLAH. BERSIKAP OPTIMISLAH DAN JANGAN BERSEDIH."... LAA TAHZAN ... :) dALAM BUKU NI ADA 281 TAJUK YG mempunyai pelbagai kisah dan penjelasan yg di berikan dalam buku ni... Buku ni mmg best sangat. So dptkan satu dalam setiap hamba Allah di dunia ini.... (WAJIB ADA UTK DIRI SENDIRI )...

No comments: